Взетите на Общото събрание на "Левски" решение започват да излизат наяве едно по едно. Важното за "сините" събитие започна в 11:00 часа на стадион "Георги Аспарухов", а няколко часа по-късно вече стана ясно, кои са новите членове на Надзорния съвет.

Те са трима - Наско Сираков, който е мажоритарен собственик на отбора с 51% от акциите, Константин Папазов, който притежава 35% от акциите, но не присъства днес, защото е в карантина, след като се зарази с коронавирус, както и Петър Ганев, който е представител на феновете.

В този орган на ръководството те заменят Георги Попов, Михаил Тодор и Александър Тумпаров. Сираков е и председател на Надзорния съвет.

ОС бе открито от легендата Ангел Станков, който излезе с емоционално обръщение:

"Това е може би най-тежкият период в историята на клуба. Всички ние, фенове, ръководители, ветерани сме призвани да се изправим рамо до рамо напук на всички проблеми, които ни връхлитат един след друг. Нека да покажем на България какво означава семейство, общност, как се защитават идеали, завещани от Апостола. В трудните моменти по време на епидемията как лишавахме семействата си, за да помогнем на любимия отбор финансово и морално. Да си припомним и Гунди. Неговата обич към клуба, към публиката. За това, че каза "една държава, една страна и един отбор. С него се родих, с него ще умра. Да си припомним и това, което най-много за нас феновете използваме най-често. "И преди и сега, "Левски" значи свобода" - "Сърце и душа - за "Левски" София", "Един за всички, всички за един". Нека бъдем обединени в този момент", заяви Станков.

Изпълнителният директор Павел Колев добави, че е готов да поеме отговорност за всичко, което се случи в клуба през 2019-а:

"Преминахме през отчета за 2019 г. Разгледахме одиторския доклад, направихме един анализ на всичко, което се е случвало в клуба през 2019 г. Акционерите имаха доста въпроси и за последните шест месеца. Избра се и нов Надзорен съвет - Наско Сираков, Константин Папазов и Петър Ганев. Акционерите не освободиха досегашния управителен и надзорен съвет на дружеството. Засега съм изпълнителен директор, след като се състави Управителен съвет, ще се стигне и до моята позиция. Аз съм тук не само като изпълнителен директор, а и като човек, който е готов да понесе отговорност за всичко, случило се в Левски през 2019 г. А и през 2020 година, макар че едва ли има човек, който да си мисли, че съм могъл да направя нещо след събитията от януари и февруари.

Все още нямаме подписан меморандум с феновете, има предложение. Учуден съм, че се е появил вече по медиите. Наско Сираков имаше идея да обяви текста пред феновете и да им се даде възможност да го подпишат. Обсъждахме какви са възможностите за партньорство и доколко те могат да са регламентирани и да не взимат от функциите на управителното тяло. Тук става дума за създаване на помощни комисии в Левски, каквито е имало през годините. Например медийна комисия. Това е пожелание, Левски не може да бъде задължен да спазва този меморандум, ако иска. Никой не може да наложи отвън политика на клуба. Това е просто меморандум", добави представителят на феновете в Надзорния съвет Петър Ганев. "Дотук продадените абонаментни карти са над 700. Така че ръст има".

Собственикът Наско Сираков разкри неща около спортно-техническата част и обяви увереност, че клубът няма да фалира:

"Не съм Астор. Споделих реалната ситуация, в която се намира Левски. Нищо ново не сме говорили от това, което сме споделяли пред медиите. Аз не мога да кажа на фенските организации да се обичат, но съм споделил пред тях, че когато става дума за Левски, искам да гледат в една посока. Левски предизвиква безгранична любов, но и безгранична омраза. Клубът има нужда от всеки един фен. Това, което правят феновете в последните месеци, е без аналог в световната история. Шапки долу за тях.

Това, което виждам в последните пет месеца, се забелязва в отношението на акционерите, но това не ме изненадва, защото това са хора, които са част от този клуб вече много години. Всички осъзнават, че Левски се намира в най-тежкия момент, но когато сме всички заедно, ще накараме Левски да полети. Имаме сериозна нужда от спонсорство и рекламодатели. На финалната права сме за част от нещата

Ще стартираме сезона. Рано е да се говори обаче с какви футболисти ще го направим. Ще говорим с Георги Тодоров. Подготовката ще започне с него. Ще се разделим с футболисти, които възнагражеднията са им големи за възможностите на клуба в този момент

Не ми минава през главата, че Левски ще фалира. Нашата позиция не се е променила. Предстоят ни разговори с "Нова". Със сигурност няма да подпишем договор, ако не се променят условията. Левски не е поискал една стотинка от това, което взимат другите клубове".