Кристиано Роналдо официално е футболист на саудитския Ал Насър, потвърди клубът.

Договорът на португалската суперзвезда е до 2025 година, а параметрите на този етап остават тайна. По непотвърдена информация на "CBS" обаче, заплатата на Роналдо е в размер на 75 милиона щатски долара на година.

Подобен трансфер се очакваше вече повече от две седмици, а преди няколко часа редица световни медии обявиха, че договорът е подписан, като се чакаше само официалното потвърждение.

То стана факт, а от Ал Насър определиха момента като "исторически" и обявиха, че това е първата огромна крачка към превръщането на местната лига в глобален фактор.

Кристиано Роналдо остана без отбор в началото на Мондиала, след като договорът му с Манчестър Юнайтед бе прекратен. Ясно бе, че двете страни нямат желание да продължат взаимодействието си, а всичко пе форсирано от скандалното интервю на португалската суперзвезда.

Не е тайна, че редица европейски клубове отказаха да го привлекат, макар и като свободен агент, а по този начин той за първи път ще заиграе далеч от Стария континент. През годините мнозина очакваха, че тази стъпка ще бъде в посока САЩ, но Роналдо избра петролните милиони в Саудитска Арабия.

Ясно е, че тази сделка е огромна крачка към изграждане на имиджа на саудитското първенство, което местната управа иска да превърна в едно от водещите в света. Освен това сериозен фактор за трансфера на Роналдо са амбициите на Саудитска Арабия да приеме вековния Мондиал през 2030-а.

Кристиано Роналдо безспорно е една от най-големите фигури в историята не само на футбола, но и на целия спорт. В невероятната си кареира на клубно ниво той има 701 гола в 951 мача, в които е успял да спечели 32 трофея, а най-значими са петте Шампионски лиги.

На индивидулно ниво той е петкратен носител на "Златната топка", а с родината си Португалия спечели Евро 2016 и се превърна в най-резултатният играч на международната сцена със своите 118 гола.