Семейство Ганчеви в лицето на Гриша Ганчев и неговият син Данаил официално се оттеглят от управлението на ЦСКА.

Новината, за която се спекулираше от няколко седмици официално бе обявена на сайта на клуба.

Притежаваните от двамата акции ще бъдат прехвърлени безвъзмездно на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

Това е организацията, която преди година получи близо 40% от акциите на клуба и фондът, който имаше основното участие в проекта за новия стадион "Българска армия", чието строителство ще започне в близките седмици.

Гриша Ганчев, който дълги години във футболните среди бе благодетел на ловешкия Литекс, влезе в ЦСКА през 2016-а и на практика той бе човекът, който върна столичния гранд в професионалния футбол и успя да го стабилизира финансово.

Под ръководството на Ганчев ЦСКА така и не успя да пребори Лудогорец за титлата, но спечели две Купи и на два пъти успя да играе и в групите на европейските клубни турнири.

В официалното съобщение се споменава серията от победи и доминацията, която ЦСКА имаше във Вечното дерби в този осемгодишен период, както и модернизираната база в Панчарево.

Повече подробности около настъпващите промени не се споменават, но подробности ще има на годишнината на клуба на 5 май. Два дни по-късно директорите Филип Филипов и Стоян Орманджиев ще дадат специална пресконференция, на която ще се внесе повече яснота около това, което предстои за ЦСКА.

Ето и цялото съобщение от официалния сайт на "червените":

"След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация "Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука".

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион "Българска армия". За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион "Българска армия" станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион "Българска армия".

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти като построяването на нов "армейски" дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата изпълнителни директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Предвид очаквания интерес към новината, на 07.05. от 10:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде организирана пресконференция, на която Филипов и Орманджиев ще отговорят на всички въпроси. Молим, медиите да изпратят заявка за акредитация на [email protected] до 05.05.24 г. с имена, позиция и валидна журналистическа карта".