Собственикът на Лестър Сити - Вишай Шриваданапраба е сред загиналите в катастрофата с частния хеликоптер край стадиона на отбора, станала в събота вечер.

Предполагаше се, че босът е бил на борда, както и, че е трудно да има оцелели в ужаса.

Тайландският милиардер е отпътувал от стадиона след мача срещу Уест Хем (1:1) за Лондон, а с него са били пилотът Ерик Швафер, неговата приятелка Изабела Роза Леховиц, както и служителите на компанията на Вишай - Нурсара Сукнамай и Кавепорн Пунпаре.

Шриваданапраба бе човекът с основна заслуга за възхода на Лестър и чудото, което отборът сътвори през 2016-а, когато сензационно стана шампион на Англия.

Той е собственик на първата и най-голяма безмитна компания в Тайланд - "Кинг Пауър", която на практика е монополист. Оттам, след огромния бум на туризма в страната през 90-те и началото на новия век, дойдоха и милиардите му.

Близък до тайландското кралско семейство, той живееше в Лондон, както и в Ню Йорк за няколко месеца от годината. За личния му живот се носят само слухове, почти не даваше интервюта. Знае се, че има четири деца, като най-големият му син е в управата на Лестър и се предполага, че ще поеме клуба.

Хобитата му са състезателните коне, скъпа колекция от стари вина и залози, но е и известен като изключително щедър дарител на благотворителни каузи.

В деня, в който Лестър вдигна титлата, отиде и лично занесе чек за 1 милион лири на болница в града.

В неделя следобед около стадиона на Лестър имаше стотици фенове, които оставяха букети или картички, с които да благодарят на боса за всичко. Имаше и сълзи - нормално.

"Той ни накара да мечтаем", казваха феновете.

Играчите днес ще се съберат на стадиона, за да окажат своята почит към боса.