Сделката между Лудогорец и Левски е факт, а от днес Ноа Сонко Сундберг официално е играч на разградчани.

Роденият в Швеция гамбийски национал подписа своя договор и позира с шал на шампионите, осъществяайки един от най-любопитните траснфери на вътрешния ни пазар.

Сундберг пристигна на "Герена" в началото на миналата година, като бе един от първите траснфери на Станимир Стоилов. Сделката се оказа истинско попадение за Левски, защото бранителят бързо се превърна в основен футболист.

Той имаше основна заслуга за спечелената Купа на страната преди година, a за 53-те си мача със синия екип, бе неизменно в ролята на един от най-важните играчи на терена.

Сундберг обаче отказа да преподпише своя договор, което означаваше, че ако не се стигне до траснфер в следващия месец, Левски ще го изпусне без пари и така офертата на Лудогорец бе приета.

През годините разградчани имаха редица оферти към основни играчи на Левски, но до директен траснфер така и не се стигаше, а Сундберг първи направи подобна сделка.

Тиражираната информация бе, че сделката е на стойност 550 000 евро, но "сините" пуснаха официално съобщение, в което твърдят, че получените пари от Лудогорец са далеч по-сериозни.

"Трансферната сума надвишава значително появилите се информации в медийното пространство, но заради клауза за конфиденциалност в договора не може да бъде обявена.

Сундберг направи своя дебют със "синята" фланелка на 19 февруари 2022 година. С екипа на "Левски" записа 53 мача и 1 гол във всички турнири. Носител на Купата на България за 2022 година.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на ПФК Левски изказват своите благодарности на Ноа Сонко Сундберг за всеотдайността със "синия" екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи в новите предизвикателства", написаха от клуба.