Градската управа на Неапол единодушно се обедини около нещо невиждано в историята на Италия. Общинският съвет одобри предложението на кмета на града Луиджи де Маджестрис за преименуване на местния стадион "Сан Паоло" в памет на Диего Марадона, който почина на 60-годишна възраст. Аржентинецът прекара най-силните години от кариерата си именно като футболист на Наполи, а южняците го боготоворят и днес, като това ще бъде нещо, което надали някога ще престане.

И така - стадионът в Неапол вече официално се казва "Диего Армандо Марадона". По името на невероятната десетка, омагьосвала хилядите по трибуните на това съоръжение между 1984 и 1991 година.

Ходът пък е невиждан, защото в Италия има закон, според който трябва да минат 10 години от смъртта на дадена личност преди да може каквото и да е носи името на въпросния човек. Но това е Диего Марадона. И вместо десет години, това действие се превърна в реалност по-малко от десет дни след кончината му. 

Президентът на Наполи Аурели де Лаурентис заяви, че е искал да направи това вече 17 години, но така и не е успявал да се разбере с властите за собствеността на стадиона

"Това няма да промени нещо, но е правилен ход. Марадона заслужава това. А дори някога да направим чисто нов стадион, той също ще носи неговото име", обяви клубният бос. 

Вълшебникът Диего изигра 259 мача за Наполи, реализира 115 гола в тях и изведе клуба до най-големите успехи в историята му - две титли на Италия, една Купа на УЕФА, една Купа на Италия и една Суперкупа на Италия.