УЕФА официално сложи край на съдебните процедури срещу клубовете Реал (Мадрид), Барселона и Ювентус.

Това бяха трите клуба, които така и не се отказаха официално от плановете си за Суперлига, а продължават да вярват, че в следващите години подобен проект може да бъде осъществен.

Заради това, че триото отказва да зарови плановете за Суперлига, УЕФА заплаши с тежки санкции и съдебни дела за стотици милиони, които обаче по всичко личи няма да се състоят. От Европейската централа официално съобщиха, че няма да бъдат предприемани действия срещу трите клуба, а основна роля изигра решението на съда в Мадрид по казуса.

Съдът в испанската столица отсъди, че УЕФА няма никакви правомощия да налага глоби и наказания заради планиране на нещо, което първо, че не е в разрез с правилата на футбола, а и освен това така и не се е случило. Всичко е на ниво планове.

Първоначално се смяташе, че УЕФА ще отведе това дело на по-високи иснтанции, но явно от централата са преценили, че положителен резултат няма да има.

В официалното си изявление хората от УЕФА споделят, че винаги се съобрзяват с решенията на съда, но в същото време ще продължат да работят по това, футболната игра да остане такава, каквато милионите хора на Стария континент я обичат.

Припомняме, че планът за Суперлига първоначално включваше 12 клуба, които искаха да се отцепят от турнирите на УЕФА и да създадат собствено първенство на богатите. По този начин освен евроепйските клубни турнир, щяха сериозно да пострадат и националните първенства на всяка една страна.