Валери Божинов отново ще бъде част от "Левски", след като подписа договор за една година с клуба.

Това ще бъде третият престой на нападателя при "сините", след тези през 2014-а и сезон 2018/19, в които изигра 31 мача и вкара 12 гола.

Божинов не е ново лице нито за клуба, нито за настоящия състав, защото се готвеше усилено с първия тим в последния месец.

На няколко пъти треньорът Георги Тодоров призна, че за да получи договор, Божинов има поставена цел от Наско Сираков да свали килограми, която очевидно бившият играч на Ювентус и Манчестър Сити е постигнал.

От началото на 2020-а, Божинов има едва 30 минути игра за италианския Пескара, като със сигурност ще има нужда от мачове, за да навлезе в нужната игрова форма.

Той обаче неведнъж заявяваше желание да се завърне на "Герена", за да помогне на клуба в тежкия момент. Божинов на няколко пъти дори заяви готовност да облече "синята" фланелка, без да получава възнаграждение.

Заедно с капитана Николай Михайлов и левия краен бранител Орлин Старокин, Божинов ще бъде най-опитният в доста подмладеният "син" състав. Вероятно с привличането му ръководство иска Валери да помогне и с ролята си в съблекалнята, не само на терена.