Една от информациите, които не спират да витаят около Левски в последните месеци, най-после получи официално потвърждение. Името на Васил Божков се спряга като следващият силен човек в клуба, след като е ясно, че Спас Русев предава "щафетата".

В официално съобщение до медиите, пресцентърът на "НОВЕ АД Холдинг" информира медиите, че Божков наистина ще участва в управлението на един от двата ни най-популярни отбора, без да уточнява дали ще е собственик.

Ето го и пълното съобщение:

"Уважаеми спортни привърженици и медии,

Във връзка с повишения обществен интерес и въпросите, свързани с промяната в управлението на ПФК Левски, Ви информираме за следното:

Г-н Васил Божков и компаниите, свързани с него повече от четвърт век подкрепят и работят в посока развитието на българския спорт и в частност българския футбол.

Левски е безспорно най-популярният и разпознаваем бранд в родния футбол и като такъв предоставя потенциална възможност за успешно бизнес партньортво.

Това е причината групата компании, в които г-н Божков има участие, да се включат в необходимото оздравяване, управлението, финансирането и дългосрочното развитие на клуба. Партньорството ще продължи, докато съществуват възможности за растеж и бизнес интересите на двете страни съвпадат."

Общо събрание на акционерите в Левски ще има на 6 март, но в клуба вече текат промени, като новият директор Павел Колев директно обяви в медийното пространство, че "е назначен от Божков".