Вероятно най-постоянният футболист на "Левски" през сезона получи своята награда, независимо от липсата на трофей за тима у нас. Холмар Ейолфсон бе включен в списъка с 23 имена, които отиват на Мондиал 2018, за да играят за Исландия.

Страната стана първият финалист, който днес обяви окончателният си състав за Световното първенство, въпреки че сроковете са почти до края на месеца.

Ейолфсон изигра много стабилни мачове за "сините" в центъра на отбраната и се очакваше, че ще е в разширения състав с шанс да бъде в групата за Русия. Ето, че мечтата му ще се сбъдне.

На 16 юни Исландия среща Аржентина в първия си мач, а играч от "Левски" може да се изправи срещу Лео Меси! Драстична разлика с качеството, което среща по родните терени, със сигурност.

Другите два мача на исландците са срещу Нигерия и Хърватия в тази "група на смъртта".

Клубът също се усмихва на новината, без съмнение. "Левски" ще получи гарантирани по 8350 долара на ден, в който Холмар е с Исландия на Мондиала (броено от 14 дни преди първия мач до отпадането). Така за "сините" има гарантирани 204 000 долара. И то, ако коравите типове от Север не минат груповата фаза.

Исландците обявиха състава си с атрактивно видео, представящо 23-мата избрани играчи плюс 9 резерви, в случай, че някой отпадне с травма - все пак има още десетина дни от шампионитите в почти цяла Европа.