Чакането за милионите фенове на Висшата лига свърши и най-гледаното първенство в света се завърна след 100-дневна принудителната пауза.

Това се случи с вероятно не най-атрактивния сблъсък, противопоставил Астън Вила и Шефийлд Юнайтед.

Двата тима завършиха наравно 0:0 в мач, който няма да се запомни със страхотните изпълнения на играчите, а с грандиозната издънка на всичките технологии, подпомагащи съдиите.

В 42-ата минута на мача гостите от Шефийлд стигнаха до щастлив гол, който обаче така и не бе зачетен, без да има основателна причина за такова решение.

Оливър Норууд опита да центрира, но насочи топката директно към вратата на Вила, а вратарят Йорян Ниланд не я улови добре, сблъска се със свой съотборник и падна с топката зад голлинията.

Играчите на Шефийлд започнаха да се радват, а и по изражението на норвежкия страж личеше, че е напълно наясно каква фатална грешка е сторил.

Снимка: Twitter

Изненадващо за всички, съдията така и не направи отсъждане за гол, а продължи играта.

Реферът сочеше часовника си, за да подскаже на играчите, че технологията за голлинията не е сигнализирала, че има гол.

По всичко личи, че технологията не работеше, но тук изниква въпросът, защо реферът не получи подсказване от ВАР. Така той щеше да изгледа повторение и ясно да види, че топката е преминала голлинията, както видяха всички фенове пред екраните.

Огромен гаф, който беляза дългоочаквано завръщане на английския футбол.

Иначе то премина пред празни трибуни, а дори и песните на фенове, които домакините пуската от уредбата, не успяваше да придаде истинска атмосфера на мача.

Той започна с коленичене на всички играчи в подкрепа на каузата против расовата дискриминация, а вместо фамилните имена, на всеки екип бе изписано "Black lives matter".