Огормен гаф се разигра на най-високо ниво в немския футбол - в мач от Бундеслигата, при това с участието на шампиона Байерн (Мюнхен).

Странно или не, Байерн за няколко минути бе с 12 души на терена при успеха си с 4:1 като гост на Фрайбург.

Това се случи в 85-ата минута на мача, когато около терена настана смут, а реферът спря двубоя. Оказа се, че на терена има 12 играчи на гостите от Байерн, срещу 11 на домакините от Фрайбург.

Причината за това нелепо недоразумение бе в направената двойна смяна от страна на баварците, когато терена трябваше да напуснат Корентен Толисо и Кингсли Коман. Незнайно защо обаче Толисо не го направи. Той продължи да играе без да осъзнава, че е заменен, след като се бе появил на терена 25 минути по-рано.

Френският национал продължи да играе за няколко минути, докато на реферът не му бе подсказано за нелепото недоразумение. След 10-минутино прекъсване и много спорове, Толисо все пак напусна терена и мачът продължи, но това изобщо не е краят на драмата.

По всяка вероятност от Фрайбург ще пуснат официална жалба за случилото се, а разглеждайки това като формално нарушение на правилата, е много вероятно от Немския футболен съюз да наложат преиграване.

Не е ясно обаче дали това ще се случи от 0:0 и първата минута, или от 1:3 и 85-ата минута на двубоя.

И въпреки драмите във Фрайбург, единственият реален преследвач на Байерн - Борусия (Дортмунд), се сгромоляса шумно.

"Жълточените" загубиха домакинството си на РБ Лайпциг с 1:4 и изостават с девет точки от върха.

Независимо дали мачът на Байерн ще се преиграва или не, шансовете на Борусия да се намеси сериозно в битката за върха изглеждат минимални.