2020 определено не е годината на Барселона. Първо Лионел Меси пожела да напусне, после Хосеп Мария Бартомеу дълго отказваше да сдаде президентския пост, а сега кризата с пандемията изправя каталунците пред банкрут. Причината са огромните заплати на футболните звезди.

Ръководството отново се активизира в кампанията да моли играчите да намалят възнагражденията си, като уж новите договори на някои от тях като Жерар Пике са с по-малки параметри, но това не прави ситуацията по-цветуща. По информация на RAC1, Барса трябва да намали разходите си по заплатите с почти 200 милиона евро, за да не се стигне до най-лошия възможен изход.

Точната сума, която от "Камп Ноу" трябва да спестят, възлиза на 190 милиона евро. Липсата на приходи, породена от пандемията, също не улеснява нещата.

Сега футболистите може и да се отметнат от нежеланието за намаляване на парите си, защото малко или много досега то бе и на инат срещу вече бившия шеф Бартомеу. Нови договори със занижени финансови условия вече подписаха Жерар Пике, Клеман Лангле, Френки де Йонг и Марк-Андре тер Щеген.

Това е сериозно главоболие за временното ръководство, което има като приоритет организиране на нови президентски избори най-късно до три месеца.