Лионел Меси е спортната личност на 2023-а в САЩ и грейна на корицата на списание "Тайм".

Наградата идва след едва 4 месеца по терените на Мейджър лигата за аржентинския гений, който заигра в Интер Маями през есента и донесе първи в историята на този клуб трофей - купата на Лигите на Щатите и Мексико.

"Неговото влияние в спорта в страната е невероятно - пише изданието, което обяви кой е №1 за 2023-а и дори показа корицата. - Появата му през юли тази година във Флорида още ни се струва нереална, сюреалистична.

Стадионите се пълнеха, а телевизионната аудитория на мачовете с участието на аржентинеца достигна нечувани досега числа за САЩ.

Само в деня, в който Меси направи своя дебют, компанията Apple обяви 110 000 нови абонамента за сезонния пакет мачове от МЛС.

Ето такъв е ефектът на Лионел върху спортната аудитория тук."

Списание "Тайм" обявява своята "личност на годината" от 1927-ма и на тази корица са били хора като Мартин Лутър кинг, Уинстън Чърчил, Илон Мъск и т.н.

Спортната версия е далеч по-млада, като от 2019-а имаме "Атлет на годината", а сред имената на предишните победители виждаме ЛеБрон Джеймс и Симон Байлс - легенди в баскетбола и спортната гимнастика.