Скандал спря за около 30 минути полуфиналния мач за Купата на Нидерландия между Фейенорд и Аякс. Класиката в Ротердам бе прекратена в 61-вата минута, след като предмет, хвърлен от феновете на домакините, удари и окървави главата на Дави Клаасен от гостите.

Гледката бе доста плашеща, кръвта шуртеше,

Те напуснаха терена, както и играчите на Фейенорд, който опитваха да укротят подивелите си привърженици.

ВИЖТЕ РЕПОРТАЖА ОТ МАЧА И СКАНДАЛНИТЕ СЦЕНИ>>>

Клаасен бе вкарал за 1:2 в 51-вата минута и Аякс бе близо до елиминиране на съперника. След инцидента не се игра 30 минути, а щабовете на двата тима се събраха на заседание и решиха да продължат.

Помощник-треньорът на домакините Джон де Волф излезе на терена и с огромен мегафон призова агитката "да използва главите си и да спре да прави глупости".

Завръщането на терена специално за ударения играч продължи точно 3 минути. Клаасен легна на терена и се хвана за главата, очевидно в невъзможност да продължи. Бе заменен веднага, а атмосферата в Ротердам остана все така гореща.

Куриозно, за да спре такива сцени сред буйничките си фенове, Фейенорд бе опасал трибуните с предпазни мрежи към терена и така клубът мислеше, че е разрешил проблемът с летящите предмети. Но заради оплаквания от телевизиите, че е ограничена видимостта, определени парчета от мрежите бяха премахнати. През една такава дупка полетя предметът, окървавил главата на Клаасен.

Човекът, който го хвърли, бе арестуван още преди края на мача, съобщи полицията в Ротердам. Той е на 32 години и го чака тежка, вероятно доживотна забрана да посещава стадиона на Фейенорд.

Аякс удържа преднината си и спечели с 2:1, с което елиминира вечния съперник и отива на финал.

Той е срещу ПСВ Айндховен на 30 април. И пак куриоз - двубоят трябва да е на същия "Де Кайп", арената на Фейенорд, където тази вечер се разиграха скандалните сцени.