Пловдивският Локомотив остана без основния си бранител Стивън Езе преди реванша от третия кръг на Лига Европа срещу Страсбург.

Нигериецът не получи виза за пребиваване във Франция, а конкретна причина не бе посочена публично от посолството на страната у нас.

Новината съобщи собственикът на Локомотив Христо Крушарски, който посети посолството, след като стана ясно, че има проблем с двама от играчите му.

За щастие таджикистанският халф Парвиз Умарбаев получи виза, макар и около него да имаше проблеми.

Стивън Езе нямаше този шанс и така Локомотив ще се лиши от основен състезател, като причината за това не е спортно-техническа.

"Може би французите още ги боли за това, което направи Емил Костадинов. Ще го кача в самолета, а защо не и да не играе", каза в типичен стил Крушарски.

"Важното е да ги бием, дали ще се класираме не е толкова важно. Трябва да разберат, че ние от малко по-изток сме силни хора.

Мисля, че Страсбург е замесен, не може да се случи без тяхна намеса. Сезирали сме УЕФА от вчера, откакто получихме информация за двамата. Сезирали сме БФС, Министерски съвет.

Дано не липсва, защото има добре подготвени момчета. Това ще е още една мотивация за момчетата да излязат с балтията", заяви още той.

Реваншът между Страсбург и Локомотив е в четвъртък от 21:30 българско време, като първта среща завърши с минимална победа 1:0 за французите.