Тема номер едно не само в Англия от неделната вечер е бъдещето на Оле Гунар Солскяр като мениджър на Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" паднаха на свой терен с историческото и нечувано 0:5 от големия враг Ливърпул, като спокойно може да се каже, че се отърваха и от по-тежка загуба.

В по-голямата картинка Юнайтед е на 8 точки от лидера Челси след само 9 изминали кръга, а поражението бе толкова конфузно, че феновете започнаха да напускат стадиона още на почивката при 0:4. И това не бе виждано на "Олд Трафорд".

Но Солскяр не смята да напуска въпреки всичко.

"Стигнахме твърде далеч с отбора, за да си тръгна сега - каза норвежецът в интервюто си след погрома. - И сме твърде близо, за да се откажа. Да, в последните седмици се удряхме в тухлена стена, резултатите не идваха, но ние всички вярваме в процеса. Клубът вярва, а това е най-важното. Твърде близо сме до успеха, на прав път сме.

Мисля за това как утре ще ида на работа и какво трябва да направя. Това е най-черният ми ден като треньор, а и най-мрачният ми в клуба изобщо. Но феновете ни подкрепиха, имаме отговорност пред тях."

В същото време легенди на Юнайтед и експерти са убедени - Оле трябва да си ходи. Прогресът е твърде минимален за вече над 2 години в клуба, в които той продължава да няма трофей. Да, второто място от миналия сезон бе счетено за успех, но то бе постигнато при странни обстоятелства в лигата (пандемията и мачовете без публика), а и разликата от шампиона Сити пак бе огромна.

"Не знам как той не виждаше предупредителните знаци - клатеше глава Пол Скоулс, основна фигура в най-силните години на Юнайтед при сър Алекс Фъргюсън. - Още в сряда, когато бе постигнат обрат срещу Аталанта в Шампионската лига, аз ви казах. Ако Юнайтед играе така, както през първото полувреме срещу италианците, ще губи с 4-5 гола на почивката от Ливърпул. Така и стана. Това е дезорганизиран отбор, няма план, няма стратегия и подход. Разчитаме някой играч да реши нещата с личните си качества."

Самият сър Алекс бе показан няколко пъти през второто полувреме и изглеждаше гневен в ложите на "Олд Трафорд". Той има поражения с 0:5 и 1:6 от Манчестър Сити, както и 1:4 от Ливърпул като мениджър, но винаги успяваше да вдигне отбора си след тях и да преследва отново титли и трофеи.

Въпросът е - може ли го Солскяр?