Гръцкият гранд Олимпиакос стана футболен шампион на страната за 46-и път в своята история.

Това се случи по най-приятния начин, след победа в дербито срещу големия враг Панатинайскос. Олимпиакос спечели дербито с 3:1, като благодарение на грешната стъпка на Арис по-рано през деня, успя да си подпечата титлата.

Тя идва по доста впечатляващ начин, с аванс от 22 точки при оставащи седем кръга до края на първенството.

За изминалите до момента 29 кръга клубът от Пирея има само едно поражение, като по ирония на съдбата то дойде точно от Панатинайкос в дербито между двата тима през февруари.

Така Олимпиакос продължи безпощадната си хегемония в гръцкия футбол, като вече има 46 шампионски титли. Втори по този показател е Панатинайкос, който има по-малко от половината титли на своя съперник - 20.

Най-осезаема е доминацията на "червенобелите" през новия век, където за 21 първенства, титлата е отишла в Олимпиакос 17 пъти. Единствено АЕК и ПАОК по веднъж, както и Панатинайкос на два пъти успяха да се доберат от титла през новия век.

Олимпиакос също така е третият шампион от европейските първенства, провеждащи се във формат есен-пролет. Първи задачата си свърши шотландския Рейнджърс, а титлата спечели и отбора на Будучност в Черна гора. Малта пък за втора поредна година прекрати първенството си заради пандемията, връчвайки служебно трофея на Хамрун Спартанс.