Диего Марадона бе опериран в клиниката "Олива" в Ла Плата, като едва около 23 ч местно време бе изнесена информация по интервенцията. В това време пред болницата вече имаше стотици фенове със знамена на Аржентина, фланелки на Диего, футболни топки...

Идолът е опериран за премахване на хематом в мозъка, а според професор Луке от клиниката, "организмът му е реагирал добре и интервенцията е успешна".

Операцията е продължила час и 20 минути, като е определена като "сравнително рутинна", а мозъкът на 60-годишният Марадона функционира напълно нормално след нея.

"Всичко е под контрол, Диего има малък дренаж, който ще бъде премахнат утре - каза професор Луке. - Според това колко бързо се възстановява, ще преценим и за какъв период да остане в болницата. Събуждането бе много важен етап, той вече е буден и в добро състояние."

С новината за предстоящата операция, появила се в онлайн изданията на двата големи вестника "Оле" и "Кларин" малко преди 16.30 ч местно време, хората заприиждаха пред клиниката.

Снимка: AP/БТА

Снимка: AP/БТА

Според местни медии, те са останали там цяла нощ, като са чакали да чуят повече за Диего. Или просто да покажат подкрепата си. На кадри и снимки се виждат мъже и жени с татуировки на Марадона, фланелки, знамена, а няколко хлапета играят футбол на улицата пред "Олива".

"Националното богатство е в добри ръце", написа "Кларин", публикувайки снимка на усмихнатия доктор Луке.

Той разкри, че в същата клиника и операционна, точно същата интервенция е минала Кристина Кирхнер през 2013-а, когато бе действащ президент на страната.

Сега политикът е вицепрезидент на Аржентина и добър семеен приятел на Марадона.

Според близките на Диего, той се е чувствал отпаднал и анемичен около рождения му ден, на 30 октомври. Показвал е симптоми на голяма умора, нежелание да прави каквото и да е...

Бе приет за прегледи в клиниката в понеделник със съмнения за депресия и анемия, но изследванията са показали, че операцията на хематома е наложителна.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos