Руският олигарх Роман Абрамович е проявил симптоми на отравяне по време на мирните преговори между Украйна и Русия в Киев по-рано този месец. Както е известно, именно собственикът на Челси бе един от инициаторите на тези разговори, а според информация на The Wall Street Journal, той не е единственият потърпевш.

Милиардерът, както и двама други високопоставени представители на Украйна, са се оплакали от зачервени очи, постоянно и болезенено сълзене, както и лющеща се кожа на лицето и ръцете. Случката се е разиграла на 3 март, а един от засегнатите от украинска страна е бил бизнесменът и депутат Рустем Умеров. 

В крайна сметка състоянието на всички се е подобрило, животите им не са в опасност, но остава неясно какво е довело до симптомите.

Изданието, което първо разпространи информация, The Wall Street Journal, съобщава още, че вероятно става дума за опит за саботаж на преговорите, чиято цел е прекратяване на войната.

Говорителят на Абрамович потвърди, че такава ситуация действително се е случила, като добави, че няма яснота откъде е дошла атаката.

В момента руснакът се опитва да продаде Челси, но ситуацията е твърде деликатна заради наложените му от британските власти санкции. Дългогодишният собственик на “сините” попадна в списъка на санкционираните заради случващото се в Украйна, след като години наред е сочен за приближен на Владимир Путин.