Двама привърженици на Ботев (Пловдив) получиха ефективни присъди от по шест години затвор за футболно хулиганство. Софийският апелативен съд постанив Михаил Михайлов-Милото и Христо Илиев да изтърпят наказанието си при първоначален строг режим, след като бяха признати за виновни за хулиганство с нанасяне на тежка телесна повреда на привърженика на градския съперник Локомотив - Стоян Деянов, пишат от Plovdiv Derby.

Феновете на "канарчетата" са осъдени заради инцидент от 25 февруари 2018 година. Тогава жертвата Деянов се прибира от мач в София заедно със свои приятели, след като са гледали гостуването на "смърфовете" на Славия.

Според тях ултрасите на Ботев са ги проследили още на тръгване от София, а на червен светофар на пловдивското кръстовище на бул. "Дунав" и ул. "Карловска" група привърженици на съперника са ги причакали. Последвало е нападение с бухалки и железни пръти, които са били обшити с бодлива тел.

Най-потърпевш от атаката е Стоян, който е приет по спешност в неврохирургията на УМБАЛ "Свети Георги" с опасност за животи. Лекарите го спасяват, но след това той се възстановява близо година.