Бившият нидерландски футболен национал Куинси Промес беше осъдена на 18 месеца затвор, след като наръга свой братовчед.

31-годишният нападател, който играе за руския Спартак (Москва), бе арестуван през декември 2020 година след инцидент, който се разиграва половин година по-рано.

Присъдата идва от съда в Нидерландия, след като са събрани достатъчно доказателства за вината на Промес. Присъдата е такава, защото няма опит за убийство. Промес ще трябва и да плати 7000 евро компенсация на братовчед си.

Освен това провинение, нидерландецът е обвиняван иза трафик на 1360 грама кокаин от родината му към Белгия в две пратки през 2020 година.

Иначе наръгването се случва по време на семейно събиране в град Абкуде, като спорът възниква заради откраднато колие. Промес не се разкайва за случилото се и не се признава за виновен, заради което присъдата му не е намалена с шест месеца.

Не е ясно обаче кога той ще я излежи, тъй като в момента се намира в Русия. В момента страната не екстрадира чужди граждани.

Ако Промес стъпи, в която и да е държава от Европейския съюз, той ще бъде арестуван заради обвиненията в трафик на наркотици.