ЦСКА замина за Варна с куп проблеми. Мачът на лидера срещу Черно море е в събота от 15 часа на стадион "Тича".

В последния момент от сметките на треньора Саша Илич отпаднаха ключови футболисти като Юрген Матай и Жираир Шагоян. Нидерландският капитан е получил травма, а освен това, преди часове му се роди бебе. Шагоян пък се е разболял и не се качи на самолета за Варна. Освен тях, аут са също Лазар Туфегджич и Симеон Александров.

Единствената добра новина за ЦСКА е завръщането в групата на Мено Кох, който бе с комоцио и е тренирал едва два пъти преди мача.

Самият Илич отрече да търси предварително извинение за евентуално слабо представяне, като се оправдае с многото отсъстващи. Спецът обаче бе предпазлив в прогнозата си за мача и заяви, че все пак се надява "армейците" да спечелят.

"Очаква ни един много труден мач срещу дисциплиниран отбор, какъвто е Черно море. Няма да е лесно, но ЦСКА във всеки мач излиза за победа. Искам да бъдем концентрирани и да сме на 100% във всеки един мач, за да победим. Играчите и аз знаем това. Ще ни бъде много трудно във Варна, но условията са еднакви - както за нас, така и за тях. В гостуванията не сме играли по-добре. В гостуванията не играхме на някакво ниво, но успяхме да спечелим мачовете. Срещу Локомотив София смея да твърдя, че играхме много добре, но не успяхме в крайна сметка да спечелим. Имаме 25 играчи, ние нямаме титуляри. ЦСКА като отбор всяка година се бори за спечелването на титлата", заяви Илич.

ЦСКА няма да има тренировка във Варна преди мача, като последното занимание бе направено тази сутрин на базата в Панчарево.

Преди срещата на "Тича" "армейците" водят с 3 точки пред Лудогорец, но и два мача повече.