Видинският Бдин може преждевременно да приключи със своето участие във Втора лига, което за клубът бе завръщане в професионалния футбол за първи път от 13 години насам.

Неприятната новина бе обявена от Община Видин, откъдето алармираха, че заради негласувания бюджет, клубът се намира на ръба на фалита.

От публикуваното съобщение става ясно, че финанси трябва да се намерят до утре, защото в противен случай Бдин може да преустанови участието си във Втора лига.

Към момента видинчани заемат предпоследното 17-о място, а от общината написаха:

"ОФК "Бдин" и Община Видин с призив за подкрепа на представителния ни мъжки футболен отбор

На ръба на фалита се намира футболният отбор на "Бдин". Блокирането на работата на Общински съвет - Видин и негласувания бюджет на Общината за 2023 г. започва да пречи все повече на нормалното функциониране и успехи на клуба.

Въпреки всички усилия на Община Видин да бъде спасен отборът, ако не бъдат намерени финанси до утре, ОФК "Бдин" ще изпадне от Б група и положеният труд на целия екип от състезатели, треньори и ръководство ще бъде загубен.

Община Видин и ОФК "Бдин" призовават всеки фен, гражданин или фирма, които имат възможност, да подкрепят клуба и да направят дарение. (За тази цел могат да се свържат със Стефан Филаретов Маринов на тел. 0895359999).

Напомняме, че със заповед на областния управител Иво Атанасов бе блокирана работата на Общинския съвет и се стигна до невъзможност за провеждане на сесия във връзка с приемане на общинския бюджет, в който бяха предвидени допълнителни средства за ОФК "Бдин".