Още трима футболисти отпаднаха от състава на националния отбор преди последния двубой за календарната година след положителни тестове за Covid-19.

В сряда гостуваме на Ирландия в Лигата на нациите. Мачът е от 21,45 ч, а и двата отбора ще са без куп основни играчи.

На страницата на БФС късно в понеделник се появи съобщение:

"След проведените по протокола на УЕФА PCR-тестове за наличие на коронавирусна инфекция тази сутрин, положителни резултати дадоха вратарят Християн Василев, левият защитник Димитър Велковски и капитанът Васил Божиков. И тримата моментално бяха освободени от медицинския щаб на националния отбор и стартираха лечението си според изискванията на здравните власти.

Всички останали футболисти и членове на спортно-техническия щаб дадоха негативни резултати, а поради изискванията на европейската централа за времеви диапазони на официалните тестове за COVID-19, допълнителни футболисти няма да бъдат викани.

Отборът заминава за Дъблин с полет от аерогара "София" утре (б.р. - днес) в 10 сутринта, а на 18 ноември ще се изправи срещу ирландците на "Авива Стейдиъм"."

Така българският отбор отива за мача без капитана си - Божиков носеше лентата срещу Финландия в неделя (1:2), както и титулярният от този мач ляв защитник Велковски. От състава и преди това липсваха куп основни бранители, като главоболията за селекционера Георги Дерменджиев стават още по-сериозни.

Ирландците не са в по-добра ситуация, като се очаква общо 11 основни играчи да не са разположение при тях заради контузии и положителни тестове за коронавирус.