Манчестър Юнайтед е декларирал още положителни тестове за ковид и вероятно няма да играе мача си срещу Брайтън в събота.

Все още няма официално решение на Висшата лига по въпроса, но се предполага, че ако повечето от въпросните 19 случая са с играчи, Юнайтед ще иска отмяна на двубоя.

Тимът на Ралф Рангник вече пропусна един двубой от програмата - във вторник трябваше да гостува на Брентфорд. Втори отложен такъв ще предизвика голям проблем, след като графикът на английските клубове оттук насетне в сезона е наистина кошмарен - мач, кажи-речи, на всеки три дни. Кога ще се наместят отложените, не е ясно.

Именно заради това Висшата лига отхвърли искането на Тотнъм и Лестър да анулира днешния им двубой. И двата клуба пожелаха това заради случаи на зараза, но ръководителите на футбола в елитното първенство не приеха аргумента.

Проблемът е, че отборите участват и в Европа, което означава, че евентуален отложен мач между тях просто няма къде да бъде наместен след Нова година. А за Тотнъм той би бил също втори в рамките на седмица след отложеното неделно гостуване на Брайтън.

Притесненията са обаче, че случаите тепърва ще се покачват.

Играчите са без симптоми, но пак не могат да тренират по 5-7 дни, а нареждането на здравните власти е при първи такъв да се затварят частично тренировъчните бази на отборите.