Основният спонсор на Левски - компанията за залози Palms Bet, има инвестиционно намерение в размер на 20 милиона лева в клуба. Това разкри Мило Борисов, един от шефовете на фирмата, пред "Дарик".

Той не уточни дали в тази сума влизат дадените досега средства - а те са около 3 милиона лева за 3 години.

"От 2018 година съм активно в България, преди това живях в чужбина - каза Борисов. - Това доведе до някои промени в нашата структура. Преди година взехме кардинално решение да помагаме на българския спорт. Уникално изживяване е да посетиш музея на Левски. Още съм развълнуван.

Решението да помогнем Левски бе непринудено. Имахме среща с Наско Сираков и Тити Папазов. Нещата стояха доста мрачно, несигурно. Коментирахме, че можем освен финансово, да помогнем на клуба и с управленческа работа, така че да започне да се управлява като печеливш бизнес. Преценихме, че клубът има голям потенциал и може резултатът да дойде много скоро.

След като коментирахме нещата с господин Сираков, се срещнахме и със Станимир Стоилов, който се съгласи да участва. Нямаше никакъв натиск.

Бюджетирали сме този разход. Доволни сме, че можем да помогнем на един от най-емблематичните клубове в България. В момента екипът, който подкрепя клуба е добър. Управителния съвет и Мъри Стоилов имат голям принос.

Скоро ще има успехи и на международната сцена. Всички данни се изнасят публично, няма какво да крием. Имаме няколко договора с Левски.

От септември миналата година сме инвестирали над 3 милиона лева, като са бюджетирани още 2 милиона през тази година. Договорите ни са дългосрочни - до 2024. Поели сме ангажимент за над 20 милиона лева. Тази информация не е конфиденциална".