Телекомуникационната компания “Три”, която е основният спонсор на лондонския Челси, се отказа от сделката си с клуба. Новината идва само часове, след като стана ясно, че британските власти налагат сериозни санкции на собственика на клуба Роман Абрамович. Руският олигарх обяви намерението си да продаде клуба, но днес получи сериозен удар след решението на местната власт.

Всъщност логото на компанията стои на екипите на тима, като за това европейските клубни шампиони получават по близо 50 милиона евро на година.

“Във връзка с обявените от правителството санкции, уведомихме футболен клуб Челси, че временно спираме спонсорството си към отбора, като включително премахваме логото си от екипите, както и от всички пана на стадиона до второ нареждане”, гласи обръщението на телекомуникационния гигант. 

Освен това от компанията обявиха, че ще предложат специални пакети на всички украинци, пристигащи в Обединеното кралство, както и на тези, които са в родната си страна. Договорът между двете страни е до лятото на 2023 година.

Междувременно друг рекламодател, автомобилната компания “Хюндай”, също обмисля подобeн ход, но към момента единствената информация гласи, че корейците “разглеждат ситуацията”.

По-рано днес правителството даде на столичния тим лиценз, с който “сините” ще могат да продължат да функционират до 31 май, получавайки разрешение да играят мачове и да продължат всички други свои чисто спортни активности. Дотогава обаче от отбора няма да могат да преговарят за нови договори с играчите си, като в състава има доста с изтичащи такива, включително Сесар Аспиликуета, Антонио Рюдигер и Тиаго Силва.

Клубът ще може да се разплаща с директорите си, но не и с Абрамович директно.