Президентът на Левски (Лом) Гаврил Гаврилов обяви, че отборът се оттегля от участие в първенството. Съставът е последен във Втора лига у нас, като има 8 точки след 25 кръга.

Само преди година клубът афишираше амбиции дори да е в битката за промоция, но на среща на ръководството тази вечер се е взело решение, че участието е безсмислено.

"Основната причина за отказването ни е, че за осем месеца спечелихме осем точки. Преди този сезон направихме чудесна база на място, където нямаше нищо, което да показва, че се е играело футбол в Лом - коментира пред Sportal.bg Гаврилов. - Жалко, че не успяхме във Втора лига.

Левски няма да има вече мъжки отбор. Не съжаляваме обаче, че сме изградили базата. Ще продължим да я ползваме. От лятото на тази година отваряме Футболна академия за деца.

Разполагаме с 20-местна леглова база. Ще извършим кастинг и ще изграждаме футболисти. Все ще помогнем на българския футбол с някой талант.

Треньори в Академията ще са тези, които досега водиха мъжкия отбор - Анатоли Тонов и Венцислав Иванов. Запазваме и лекаря д-р Владимир Пекачев."