Нотингам срещу Ливърпул днес от 20 часа е последният четвъртфинал в турнира за Купата на ФА и интригата ще е голяма.

Домакините вече елиминираха три отбора от Висшата лига, а сега срещу тях се изправя тимът на Юрген Клоп, който още не е отпаднал от нито една надпревара през сезона.

В съботната вечер клубът Нотингам Форест с публикации в социалните мрежи показа как оставя 97 свободни седалки на стадиона си, въпреки че желаещите за билети са много повече от местата на трибуните на "Сити Граунд" и интересът към мача е огромен.

Но тези 97 места няма да бъдат заети, а покрити с транспарант, на който са двете емблеми на клубовете и надпис: "Никога няма да забравим".

Срещата Форест - Ливърпул идва няколко седмици преди 15 април, паметна дата в това съперничество, а и в целия английски футбол. На нея през 1989-а бе полуфиналът точно в този турнир, пак между тях.

На стадион "Хилзбъро" в Шефийлд тогава загинаха 96 фенове на Ливърпул, задушени в блъсканицата, предизвикана от лоша организация и допуснати твърде много хора в препълнен вече сектор.

Преди месеци почина и "97-мата жертва на "Хилзбъро", както го наричаха - човек, живял над три десетилетия с много тежки и необратими травми от инцидента, прикован в болнично легло.

Затова в единия ъгъл на стадиона довечера ще има 97 празни места.

Жест, който домакините взеха решение да направят, припомняйки трагедията.