Може ли защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд да не попадне в състава на Англия за световното първенство? Допреди няколко месеца това щеше да е абсурден въпрос, но ето, че вече опасността е съвсем реална.

Поредната индикация за това дойде от решението на селекционера Гарет Саутгейт да не включи Трент в състава за мача с Германия тази вечер. Бранителят не се появи в игра и при загубата с 0:1 от Италия преди 3 дни, а е напълно здрав.

Просто, както обясни Саутгейт, защитникът на Ливърпул трябва да се бори за мястото си в свирепата конкуренция на Рийс Джеймс, Кайл Уокър и Киърън Трипиър. И по всичко изглежда, че губи битката.

"Това е наистина трудно решение, но аз съм длъжен да залагам на тези, които се намират в най-добра форма и биха били най-полезни на отбора. Знам, че каквото и да предпочета, ще има критики", обясни Саутгейт.

Интересна е и статистиката на Трент за националния отбор. От 2020-а "трите лъва" са изиграли 35 мача, а защитникът на Ливърпул е взел участие в едва осем от тях.

Разбира се, макар ситуацията да не е приятна за Александър-Арнолд, в клубния му тим Ливърпул определено могат да са доволни, тъй като той ще се прибере по-рано от лагера на националния отбор и ще има повече време за подготовка преди мача с Брайтън в събота.