Ботев (Пловдив) излезе с официална декларация срещу съдийството след вчерашното гостуване на Лудогорец, което "канарчетата" згубиха с 0:1.

Претенциите на тима са свързани с гола още в 11-ата секунда, който Ботев вкара, но впоследствие намесата на ВАР го отмени за доста спорно нарушение.

Отсъждането породи огромно недоволство, включително и сред ръководители на трети клубове, а Ботев съвсем очаквано официално изрази възмущението си.

"ПФК Ботев Пловдив няма съмнения, че основните принципи и протоколи за използване на системата VAR в българското първенство са нарушени и не отговарят на стандартите на FIFA.

Първият принцип за подпомагане на рефера е: само в случай на "ясна и очевидна грешка" или "сериозен пропуснат инцидент", което беше нарушено.

Нашият клуб отправи официално искане за проверка на БФС за спазване на протокола на IFAB и съответствието на рефера на БФС със стандартите на процедурата по лицензиране.

Системните грешки в официалните мачове показват нарушение на изискванията на програмата за одобрение на FIFA.

Настояваме реферите Станимир Тренчев, Васимир Ел-Хатиб, Иво Андреев и Георги Димитров да бъдат отстранени от мачовете на Ботев до края на този сезон.

Ботев Пловдив очаква официална позиция на БФС и отговор на нашите призиви.", се казва в декларацията на клуба.