Новакът в efbet Лига ФК Крумовград излезе с публикация на официалната си страница във фейсбук, в която уточнява структурата на клуба. В публикацията се подчертава, че ФК Крумовград е Сдружение като съдебна регистрация и се представлява от председателя Басри Саров, който работи в синхрон с управителен съвет.

В допълнение се подчертават и спонсорите на клуба, както и базите, на които работят футболистите.

"Във връзка със спекулативни медийни публикации от ФК Крумовград искаме да съобщим:

ФК Крумовград се управлява от Сдружение ФК Крумовград с председател Басри Саров и управителен съвет. Данните са публикувани в Търговския регистър и са достъпни за всички.

Клубът финансово се издържа от дарение на фирма "Дънди Прешъс Металс" към община Крумовград, рекламен договор за лого на екипа с най-голямата карго авиокомпания "Компас Карго Еърлайнс", рекламен договор с ПИМК, както и множество рекламодатели, чиито лога са на Спортен комплекс "Никола Щерев- Старика", където Крумовград домакинства", се казва в писмото от ръководството на ФК Крумовград.

"Искаме да поясним, че имаме договор с ПФК Ботев за използване на официалния терен на базата за официалните мачове от efbet Лига и мачовете от турнира за Купата на България. Имаме и договор за тренировъчен процес на базата на ФК Евроколеж в село Оризари. Апелираме към медиите да спрат със спекулативните твърдения за управлението на ФК Крумовград! Всеки, който си позволи да тиражира невярна и заблуждаваща информация ще носи отговорност по предвидения от закона ред!", завършва медийната декларация на клуба от южния град.