На сайта на Левски се появи призив към феновете за дарения, които да помогнат "да бъде закрепен" клубът.

"Сините" са на ръба на фалит, а положението с мажоритарния дал акции е "цайтнот", след като през седмицата досегашният собственик Васил Божков ги джироса на премиера Бойко Борисов. А той ги отказа.

Публикуваме текста без редакторска намеса.

"Левскари,

Обръщаме се към Вас, защото е дошло време да вземем в собствените си ръце съдбата на любимия отбор. Остава да направим последен опит, едно голямо дело! Животът ни дава право и дълг поне да опитаме!

И ще успеем, само ако сме едно: привърженици, клуб и отбор! Без взаимни укори сега и без да гледаме назад е необходимо да осмислим колко важно е това усилие!

Необходими са поне 1,5 млн. лв., за да успеем да закрепим клуба в тази нечовешка ситуация. Няма друга възможност, която да осигури тези средства в клубната каса.

Сега всичко зависи от нашите задружни усилия - като наследници на славно минало и като достойни левскари да съберем тези средства. Стотинката ще бъде сцепена на сто, всеки лев ще се похарчи с най-голяма отговорност, за да оцелее "Левски" до предстоящото Общо събрание на акционерите.

Доказали сме, че можем да се мобилизираме и няма друг начин, по който можем с гордо вдигната глава да преминем през това изпитание!

Целта е да съберем тези средства до 24 май, нека да опитаме. В продажба от днес се пускат виртуални билети за рождения ни ден под надслов "106 години Любов".

Веднъж вече напълнихме стадиона за мач без публика. На 24 май ще може да изкупим стадиона няколко пъти! Няма ограничение, както няма граници и любовта към "Левски". Цената на билета е 10 лв., а VIP билетите ще се продават по 106 лв. Те ще се продават в мрежата на Eventim.