Подобно на тима на Септември, столичният Локомотив също не спира с атаките си към Българския съюз.

Причината е в доста спорното решение за прекратяване на Втора лига, от което потърпевши са именно тези два клуба.

Докато прекратяването завари отбрът на Септември на три точки и с мач по-малко от лидера ЦСКА 1948, то Локомотив остана четвърти и също на три точки от третия Монтана.

Именно третата позиция дава право на бараж за влизане в Първа лига и "железничарите" смятаха да се борят за мястото в оставащите 10 кръга, но няма да имат тази възможност.

Пред 'България Днес" собственикът на клуба Иван Василев заяви, че клубът ще търси компенсация от БФС за изпуснати ползи.

По думите му, в Локомотив са излезли най-глупави, защото два месеца стриктно са плащали заплати, за да останат с празни ръце в крайна сметка.

"Това е пълно безумие. Нашите адвокати разглеждат вариант, по който да поискаме компенсация от БФС за пропуснати ползи. Когато сме подготвени, ще обявим какво ще предприемем.

Решението не ни устройва. Защо трябва да се питат клубовете? Има си наредба. Който не иска да играе - глоба първия път. При второ нежелание, се вади от първенството.

Излязохме най-глупавите, защото плащахме заплати през тези над два месеца. Останалите веднага разпуснаха отборите. Сумата не е никак малка. Имаме 18 футболисти на трудов договор и общо 48 служители. Теренът трябва да се поддържа. Разходите за ток и вода си вървят. Трябваше да кажат преди два месеца, че няма да има първенство, а не да се чака толкова дълго.

За разлика от други отбори в "Б" група ние нямаме общинска помощ. През януари прекратихме договора със спонсора. Ако не сме ние с Веско Стоянов, отборът няма да го има. Ще преразгледам приоритетите си, защото бизнесът ми не е голям. Клубът няма никакви дългове. Тръгнахме от "А" окръжна и направихме много за базата в сравнение с това, което заварихме преди пет години", заяви той.