От Локомотив (Пловдив) излязоха с остра позиция срещу съдийството от мача им срещу ЦСКА 1948 в петък.

Двубоят бе спечелен с 1:0 от тима на ЦСКА 1948, а Локомотив може да съжалява за резултата заради двете дузпи, които пропусна през втората част.

Именно единият наказателен удар предизвика спорове и най-дискусионното решение, което стои зад претенциите на пловдивчани.

Първият наказателен удар на Парвиз Умарбаев бе спасен от вратаря, а при добавката Бидунга се разписа, но попадението не бе зачетено. Като причина бе посочено навлизането на Бидунга в наказателното поле преди изпълнението.

Повторенията обаче показаха, че това не е така, а дори бранител на ЦСКА 1948 е единственият, който е в наказателното поле преди изпълнението. Въпреки това голът изненадващо бе отменен.

Публикуваме позицията на Локомотив Пловдив без редакторска намеса:

Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът "е навлязъл" в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с "Правилата на играта". Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в "Правилата на играта". Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на "Правилата на играта".