Единственото футболно първенство, което не е спряно заради пандемията с коронавирус, ще се излъчва и в България от този уикенд. По примера на медии в Русия, Полша, Украйна и Сърбия, телевизионните канали на Диема придобиха правата за предаване на мачовете от Беларус.

Така в събота, когато няма никакъв друг спорт на живо в програмата на нито една телевизия, по Диема спорт ще върви следната трилогия:

12 ч Слуцк - Динамо Брест

14 ч Славия Мозир - БАТЕ Борисов

16 ч ФК Минск - Динамо Минск.

Двубоите от шампионата, който е последен бастион на футбола, не паднал пред заразата, предизвикаха огромен интерест в първия кръг преди седмица. Тогава нито един от топ фаворитите преди сезона не спечели мача си.

В първия двубой в събота Слуцк, който стартира с победа с 3:1 над Славия, приема шампионите от Динамо (Брест).

Гостите имат очевидно по-силен състав, воден от украинската звезда Артьом Милевский, но в първия кръг не успяха да бият у дома Смолевичи (1:1).

След това споменатият тим на Славия, загубил на старта, ще е домакин на БАТЕ - несменяемия до миналия сезон шампион, който падна преди седмица изненадващо от Енергетик с 1:3.

За десерт е дербито на Минск, в което се срещат едноименният тим, спечелил в кръг I като гост на Белшина и Динамо, който пък загуби изненадващо от Рук (Брест) на старта у дома.

Това първенство явно ще се окаже единственият футбол на живо, който можем да гледаме в рамките на този, а вероятно - и на следващия месец.