Вчерашната европейска квалификация между Белгия и Швеция така и не се доигра, след като на почивката стана ясно, че двама шведски фена за били застреляни в центъра на Брюксел часове преди мача.

След като научили за случилото се, шведските футболисти категорично отказали да доиграят срещата, която на почивката се развиваше при резултат 1:1.

Треньорът Яне Андерсон и капитанът Виктор Линдельоф излязоха пред медиите, за да обяснят своето решение и също така подчертаха, че са срещнали пълно разбиране и подкрепа от страна на белгийския тим.

Освен това стана ясно, че играчите от двете селекции вече са разпуснати и няма дата за доиграване на 45-те минути. УЕФА със сигурност ще търси вариант какво да прави със срещата, а фактът, че тя нямаше никакво значение за крайното класиране прави казуса една идея по-лесен, защото дори да не се доиграе мачът, това няма да има отношние спрямо класиралите се за Евро 2024.

"На почивката опитах да говоря със съотборниците си. Като чуха новината всички бяха притеснени, защото много от тях бяха със семействата си тук, други имаха приятели по трибуните. Ясно бе, че мислите им вече са другаде, този мач нямаше как да се доиграе.

Отидох до съблекалнята на Белгия и обясних каква е ситуацията. Те напълно се съгласиха и ни подкрепиха", каза капитанът и играч на Манчестър Юнайтед - Виктор Линдельоф.

Селекционерът Яне Андерсон добави:

"Слязох на почивката към съблекалнята и научих новината, която в първия момент ми се струваше нереална. В какъв свят живеем?

Ужасно съжалявам. Още преди да говоря с играчите знаех, че от уважение към загиналите няма как да играем, просто нямаше да е правилно. Играчите бяха 100% единодушни как трябва да постъпим и ние го направихме".

Снимка: Getty images