УЕФА да се сезира и да наложи тежка санкция на ЦСКА. Това призовават медиите в Скопие след двубоя между "червените" и Македония Гьорче Петров, спечелен с 4:0 на стадион "Българска армия".

Край Вардар са категорични, че играчите им са били посрещнати враждебно в София. А именно - феновете на ЦСКА скандирали "Българи!" по адрес на гостите.

Според медиите в Скопие, Дисциплинарната комисия на УЕФА трябва да се заеме сериозно с българския клуб, по подобие на Фенербахче. Както е ясно, турският гранд бе наказан от УЕФА заради скандирания от феновете "Владимир Путин!" по адрес на играчите на украинския Динамо (Киев).

"Скандиранията в София са срам и са демонстрация на омраза. УЕФА трябва да наложи максимално тежки санкции, за да се научат в България, че правилата трябва да се спазват. Чест прави на македонските футболисти, че не реагираха на провокацията", пише Sport1.

Още по-рязък е коментарът на Sportmedia, в който българите са обявени за неевропейци.

"Глупашки скандирания в София. Припомняме на българите, че преди седмица ЦСКА игра в Скопие и всичко беше съвършено спокойно, като беше демонстрирана типичната македонска гостоприемност. И вместо благодарност, в София отговориха с простотия. Но нека в България не забравят, че септември националният им отбор ще дойде отново в Скопие за мач от Лига на нациите. И тогава отново ще бъде посрещнат по европейски. Защото, господа в България, ние, македонците, сме европейци, за разлика от вас".

Снимка: Bulphoto