Румънският ФКСБ се похвали с доста сериозен трансфер преди мачовете си срещу ЦСКА 1948 от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Става въпрос за румънският национал Влад Кирикеш, който има доста солидна визитка, в която личат имената на клубове като Тотнъм и Наполи.

В последните 10 години той бе част от Висшата лига и Серия "А", но реши да се върне у дома за старта на новия сезон. Добрата новина за ЦСКА 1948 е, че Кирикеш не е в София, където утре двата тима се изпраят един срещу друг.

По всяка вероятност обаче той ще бъде картотекиран за реванша, а според медиите в Румъния, годишната му заплата ще е 400 000 евро.

Днес пред медиите застана наставникът на румънците Елиас Хараламбус, който сподели:

"Утрешният мач е първото полувреме на този сблъсък, а второто полувреме ще бъде реваншът в Румъния. Анализирахме отбора на ЦСКА и мисля, че свършихме работата си. Ще дадем всичко от себе си и се надявам, че ще излезем като победители. Запознати сме с противника. Наблюдавахме някои от приятелските им срещи. ЦСКА е изключително подреден и организиран отбор. Вярвам в моите играчи и знам, че са в добър психологически момент.

Равенството винаги е опция, но когато си го поставиш за цел, ти излизаш да го постигнеш. Ние обаче ще дадем всичко от себе си и идваме за победа. Ще видим какво ще се получи", сподели той.

Снимка: Bulphoto

Пред медиите застанаха и от лагера на ЦСКА 1948, като треньорът Атанас Рибарски заяви:

"Дългоочакван и много заслужен мач с оглед представянето ни през миналата година. Очаквам динамичен двубой. Концентрирани сме върху първия мач. Запознахме се с противника и горе-долу мисля, че знаем какво да очакваме. Надяваме се да противодействаме.

Поглеждайки назад в историята, има много такива двубои и славни мачове. Надявам се да продължим тази традиция. Някои момчета нямат опит в европейските турнири. За тях това ще бъде едно предизвикателство и награда за техния труд. Искам да видя тяхното желание за победа и за себедоказване. Надявам се, че утре ще го покажат.

Последните седмици гледах тима на ФКСБ. Отбор, който разполага с национални състезатели. Със сигурност доста добро впечатление правят офанзивните им футболисти. Футболисти от европейска класа. Със сигурност ще искат да се докажат.

Надяваме се, че с достойнствата, които показахме през миналата година, спечелихме симпатиите на футболната общественост в цяла България. С оглед на публиката - измина един мач на "Армията", на който атмосферата беше футболна. Да, утре може би няма да е такава. С публика или без, ние сме свикнали да играем добър футбол".

Снимка: Bulphoto