Ръководството на ЦСКА внесе уточнение около днешната среща с колегите си от Левски, представителите на БФС и на МВР преди съботното Вечно дерби.

След последното дерби между "сини" и "червени" се дискутираше възможността за мачове без гостуващи фенове - нещо, на което от ЦСКА категорично се противопоставиха.

И днес в ролята си на организатор и символичен домакин, от ЦСКА са имали последната дума и са решили на мача да присъстват фенове и на двата отбора, но "червените" предупредиха, че при ексцесии по трибуните може да последва тежко решение от страна на властите за дерби без публика.

Ето какво написаха от ЦСКА:

"След проведени три дълги срещи между ръководствата на ЦСКА, Левски и БФС, на които бяха предложени редица варианти за сериозни рестрикции, включително присъствието на агитка само на домакинския отбор, в крайна сметка финалното решение остана в клуба домакин. И тогава, и сега нашата категорична позиция е, че дерби без фенове не трябва да има, затова и "червени", и "сини" привърженици ще бъдат допуснати да подкрепят отбора си.

Въпреки това изрично подчертаваме, че при наличие на ексцесии по трибуните и хвърляне на бомби и ракети към терена и публиката, последващите действия ще бъдат крайни и има огромна вероятност дербито да се играе изцяло без фенове. Вярваме, че разумът ще надделее и Вечното дерби може да бъде празник, а не война с потенциално фатални последици.

Обръщаме внимание и на факта, че мерките за сигурност ще бъдат драстични. Ще има два пропускателни пункта, сериозни проверки, допълнителна проверка на билетите, включително и от икономическа полиция. Всеки, който се опита да внесе непозволени предмети на стадиона и/или да влезе с фалшив билет, има вероятност не само да не гледа мача на живо, но да бъде заведен под наказателна отговорност".