Ромео, един от синовете на английската Дейвид Бекъм, бе привлечен под наем за остатъка от сезона от Брентфорд. "Пчеличките" от Лондон, които по-рано през седмицата победиха Ливърпул с 3:1 в Премиър Лийг, привличат Бекъм-младши като преотстъпен от Интер Маями.

Клубът от Флорида е собственост на баща му Дейвид.

Досега 20-годишният нападател играеше за дубъла на американския тим, като идеята на трансфера му в родната му Англия е поне в началото да бъде част от "Б" отбора на елитния тим, а ако впечатли достатъчно с изявите си, да бъде качен и в първия състав.

Ромео се завръща в родния си град Лондон, където и всъщност започна с футбола. Той изкара кратък период в Академията на Арсенал, след което спря да се занимава с играта, но след като баща му закупи Интер (Маями), той отново се върна на терена.

Досега Бекъм-младши е играл изцяло в Щатите, стане ли дума за професионален футбол - за Интер II, както и за Форт Лодърдейл. Младокът е тренирал с втория отбор на Брентфорд през последните няколко седмици, като за този период е впечатлил треньора Нийл МакФарлейн, който се изказа доста ласкаво за него.

"Изключително сме доволни от това, което той показва. Идеята бе просто да тренира с нас, защото в САЩ в момента са почивни месеци. Но той се представи наистина добре и това ни накара да се решим на този ход - да го вземем под наем", обясни самият наставник.

"Той е наистина техничен, разполага с добро центриране и обработва топката наистина бързо. А също така е и хладнокръвен пред гола. Може да ни бъде полезен на няколко различни позиции", допълва треньорът.

"Гордея се, че съм тук, а също така съм и наистина щастлив от развитието на нещата. Брентфорд е страхотен клуб, който върви във възходяща линия. Благодарен съм за тази възможност", коментира самият Ромео.

Ромео е средният син на Дейвид и Виктория Бекъм. Той има по-голям и по-малък брат, съответно Бруклин и Круз, както и една сестра - Харпър Севън. Досега той има само един мач за представителния тим на Интер (Маями), като това бе контрола.

Дубълът на Брентфорд изглежда като чудесна възможност за млади футболисти да се развиват. Средната възраст на отбора е малко над 19 години.