Отборът на Салернитана уволни своя треньор Давиде Никола, а два дни по-късно го върна на работа.

Освобождаването на Давиде Никола стана след срамната загуба с 2:8 при гостуването на Аталанта, като мачът беше една от най-големите победи в историята на СЕрия "А".

Президентът на тима Данило Йерволино разговаря с няколко потенциални нови треньори като Роберто Даверса, Рафаел Бенитес и ЛЕонардо Семплици, но не успя да се договори с нито един от тях.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ТЕЖКАТА ЗАГУБА >>>

Вчера Йерволино е звъннал на Никола и го е призовал да се върне на работа.

"Ще ви кажа истината. Получих обаждане от президента вчера. Неговият подход винаги е приятелски. Той ми обясни причините за болезненото освобождаване след тежката загуба от Аталанта в Бергамо.

Аз се извиних, поех отговорността за представянето. Вярвам в този отбор. Призовах президентът да преосмисли решението си. Обичам Салерно и силно вярвам в този проект. Благодаря на президента, че ми се обади. Футболът се прави със страст и сърце и искам да отговоря на доверието му с вярва и любов. Нека започнем отново всички заедно и да разкажем една необикновена история за футбола, давайки на феновете на отбора същата страст и чувство за принадлежност", написа в емоционален пост треньорът.

49-годишният Давиде Никола е начело на Салернитана от февруари миналата година, като преди това води отбори като Торино, Дженоа, Удинезе, Кротоне, Бари, Ливорно и други.