Вратарят Димитър Евтимов чака важни събития през януари 2019-а, след като интерес дори от Висшата лига може да промени пътя и кариарата му. Стражът, който бе част от националния отбор на България за последните два мача от 2018-а, в момента е в Бъртън Албиън от английската Лига 1.

Контрактът му там обаче изтича в средата на месеца, а намерението на клуба е да предложи дългосрочен такъв. Вариантите пред Евтимов обаче не са един и два. В последните седмици българинът е в битка за титулярно място с преотстъпения от Челси Брадли Колинс.

Един от клубовете, запитали за статута на Димитър, е Уест Хем. Възможностите там са пробен период и евентуално решение на елитния отбор след изтичането му.

Реален интерес има от Чарлтън, като мениджърът Лий Боуиър, бивш английски национал, вече е във връзка с футболния агент, представляващ Евтимов. Традиционният лондонски клуб, където дълги години игра Радостин Кишишев, се е устремил към място в Ченпиъншип, но преди дни загуби титулярния си вратар Джед Стиър и търси силно попълнение на позицията.

Конкретно предложение има от Нотс Каунти, който е най-старият професионален и все още функциониращ клуб в света, а в момента е в Лига 2.

Брадфорд, Портсмут, както и лидерът в Чемпиъншип Лийдс са други клубове, проявили интерес до момента за Евтимов. Извън Англия също е възможен трансфер, като запитванията са от Норвегия, Белгия и Полша.

Ситуацията в момента е на изчакване, като позицията на Бъртън също е важна за вратаря.

Той получи шанс в този клуб при мениджъра Найджъл Клъф, заигра силно през есента и помогна за историческото класиране на полуфинал в Купата на лигата, където на 9 и 22 януари се задават два мача с Манчестър Сити. След което влезе в здрава конкуренция със силно представящия се Колинс за позицията на първи избор.

Българският страж опитва да спечели титулярно място за мачовете със Сити, които ще са с огромен отзвук не само в Англия. При открита възможност през пролетта да е на вратата на Бъртън редовно, вариантът с продължаване на контракта става приоритетен.

В противен случай оферти няма да липсват.