Няма въпросителни около изпадащите във Висшата лига, след като Бърнли убедително надигра като гост Фулъм с 2:0 и го прати дивизия по-долу от следващия сезон. Отборът на мениджъра Скот Паркър има 27 точки, най-близкият спасителен бряг е Саутхемптън (37), а Фулъм има само три оставащи мача и не може да се добере дори математически до него.

Така за първи път от 30 години в Англия всички изпадащи от елита отбори са ясни толкова рано - три кръга преди края.

Фулъм направи катастрофален старт на сезона и силната втора част не успя да го спаси. Мисията си беше невъзможна и при ограничения ресурс откъм играчи и класа на този тим.

Той е добре познат у нас и някаква слабост и на българските фенове - в него са играли трима сънародници: Димитър Бербатов, Станислав Манолев и Николай Бодуров.

Фулъм се връща като асансьор в Чемпиъншип, откъдето дойде след миналия сезон. Същата съдба споходи и Уест Бромич, друг новак, който веднага изпада надолу. Третият тим, който загуби статута си на елитен, е Шефийлд Юнайтед. Това бе най-неочаквано преди сезона, тъй като през миналия "остриетата" завършиха в топ 8 и направиха отлично впечатление. Но в този толкова различен и луд сезон не само в Англия, какво ли може да ни изненада?