ФИФА търси всякакви начини да осигури посещаемост на Световното първенство по футбол за жени, което ще се проведе в Австралия и Нова Зеландия. И докато от световната федерация нямат кой знае какви притеснения относно мачовете, които ще се проведат на австралийска територия, то опасенията им за малко хора по трибуните на двубоите в Нова Зеланидя ги накараха да се решат на ход, чрез който ще раздадат безплатно 20 000 билета за двубоите в Окланд, Хамилтън, Уелингтън и Дънедин - градовете, които ще приемат срещи от шампионата.

За сметка на това от австралийска страна се похвалиха с близо милион продадени пропуска, тъй като местните националки са един от тимовете, считани като реални фаворити за титлата.

Сарай Беърман, отговорничката за женския футбол във ФИФА заяви, че интересът към спорта в Нова Зеландия е доста нисък. Селекцията на страната, така или иначе по-известна с традициите си в ръгби, все още няма победа на световни футболни финали, макар да има пет участия досега.

Още 5000 безплатни пропуска за мачовете ще бъдат осигурени от една от компаниите, които са основни партньори на форума.

Нова Зелания започва участието си срещу Норвегия на 20 юли в Окланд. Норвежките имат своите успехи, като могат да се похвалят какт ос една световна титла, така и с две европейски.