На 82 години почина една от най-големите фигури в историята на британския футбол от 60-те и 70-те години - Йън Сейнт Джон.

Шотландецът бе опорна точка на първия голям отбор на Ливърпул, изграден от легендарния мениджър Бил Шенкли (двамата са на снимката), за да спечели титлата на Англия два пъти и да вкара победния гол за първата в историята Купа на страната (за 2:1 над Лийдс на финала), вдигната от "червените".

Наричан Светеца - от името му "Сейнт", нападателят игра 425 пъти за Ливърпул, беше национал на родината си и една от големите звезди на Острова близо две десетилетия.

След кариерата на футболист е мениджър на Мъдъруел и Портсмут, а през 80-те стартира първото телевизионно шоу с изключителна популярност не само във Великобритания, водено от бивши играчи.

Предаването "Сейнт и Грийвзи" придобива голяма слава, след като той и Джими Грийвс - друга колосална фигура от футбола на Острова, няколко години го водят.

В него има репортажи от мачове, интервюта и анализи, излъчва се в най-гледаното време по ITV.

Избран от феновете на Ливърпул сред 20-те най-велики играчи в историята на този отбор.

В последните години не успяваше да отиде на много мачове въпреки поканите от клуба, защото страдаше от рак на простата, диагностициран през 2014-а.