Сръбският талант Петър Ратков може да дебютира за националния отбор на страната тази вечер срещу Унгария. 20-годишният нападател, който отказа да играе за представителните тимове на България и Хърватия, вече е част от "репрезентацията" на западните ни съседи, където получава доста внимание в медиите.

193-сантиметровият футболист има дядо българин и дори бе търсен от националния селекционер Младен Кръстаич, за да подсили "лъвовете". Зарадри родословието на майка си пък съществуваше шанс Ратков да облече фланелката на Хърватия, но в крайна сметка избра "плавите".

"Усещането е невероятно. Попаднах в компанията на момчета, които до скоро бях следвал по телевизията. За мен никога не е имало дилема, исках само фланелката на Сърбия и желанието ми се сбъдна. Имах голяма подкрепа от семейството си, щях да чакам повече, ако беше необходимо. Сега съм тук и ще дам всичко от себе си, за да допринеса за добрите игри и победи на моя национален отбор", каза нападателят за сръбското издание "Курир".

През лятото той смени първия си професионален отбор Бачка Топола с шампиона на Австрия - РБ (Залцбург).

Сръбската легенда Драган Стойкович, който понастоящем води националния тим на страната, е искал Ратков да играе още в септемврийските мачове, но тогава е бил контузен.

"Селекционерът Стойкович ми каза, че съм взел правилното решение и че е щастлив от това", добавя още талантът.

Сърбия гостува на Унгария в дуел за върха в групата на България в европейските квалификации тази вечер.