Уейн Рууни говори откровено и с болка за последните си месеци като играч на Манчестър Юнайтед. В интервюто за Sky sports, направено ден преди мача на завръщането и сбогуването на легендата с английския национален отбор (3:0 над САЩ), има доста смущаващи неща.

"В края всичко бе доста конфузно - каза Рууни. - Бях здрав, чувствах се във форма и исках да играя. Знаех, че съм достатъчно добър да помогна на отбора. Но... Не получих възможност да го направя.

Пуснаха ме за минута на финала в Лига Европа. После щях да вляза като смята и на финала за Купата на лигата, но в последните секунди стана друго (влезе Маруан Фелаини, за да се пази резултата - б.р.).

Мениджърът дойде при мен и ми каза, че иска аз да вдигна трофея. Отвърнах му: Човече, аз дори не съм играл, стига... Взех купата като капитан и веднагя я подадох на следващия. Беше конфузно и се чувствах леко засрамен. Казах си, че това не може да продължава така."

Рууни си тръгна от Юнайтед след първия сезон на Жозе Моуриньо в клуба, като почти не игра през втората половина от спортната година. А бе участвал в над 30 мача от първата часто т сезона.

След 13 години в клуба, нападателят напусна миналото лято и се върна в Евертън, а днес носи екипа на Ди Си Юнайтед в САЩ.