Христо Стоичков говори по теми около новия стадион на ЦСКА, приятелствата от миналото, които остават за цял живот и още - в третия епизод на гостуването му в подкаста "Код Спорт".

Особено интересни са думите на единствения българин със "Златна топка" за покойния великан Диего Марадона - за взаимоотношенията им, приятелството и "приятелите" около аржентинеца.

"Аз съм един от хората, които най-много е критикувал Диего - разкри Стоичков в подкаста. - Най-вече за това, че той се е капсулирал с едни хора, които всеки ден ходеха около него с вратовръзка, с бяла риза, с черен костюм... Всеки ден бяха на една маса с него.

Ако не беше този човек с неговото име, тези мишоци никога нямаше да са там. За мен това са "убийците" на Марадона. Те го докараха на това дередже. Имал съм такива кавги с него, че си нямате на представа. Те така са свикнали.

Аз съм един от виновниците, които не настояваха до края да се разграничи от тях...

Истинските си приятели той не ги послуша."

Аржентинската тема за гений продължава и с думите на Ицо за Лео Меси - друг мит на футбола, с когото най-популярният българин по света има лично приятелство.

"Меси е друг човек - той е повече встрани към семейството и децата - казва Стоичков. - Мисли как всеки ден да надгради нещо, да е по-добър.

Последните 15 години говорим за двама футболисти - Меси, Кристиано, Кристиано, Меси...

За мен Лео остава едно момче, което цени приятелите си. Той е като мен. Не обича да бъде лъган, краден, изнудван... Един път каже ли не, няма шанс повече. Неговата "Златна топка" е тук, в моята Зала на славата в София. Не е случайно."

В края на видеото има и любопитен разговор с една друга звезда на родния футбол, също левичар и оставил след по европейските терени - Валери Божинов. При това - разговор на няколко езика...

Целият епизод вижте във видеото долу: